CÍTRICS
Llima
La llima s'utilitza en la cuina com la llimona. És un ingredient bàsic en alguns còctels tropicals. Originària de l'Índia i de Malàisia, la llima va ser introduïda a tota la Mediterrània i al nord d'Àfrica pels croats a l'Edat Mitjana i portada a Amèrica pels portuguesos.
Originària de l'Índia i de Malàisia, la llima va ser introduïda a tota la Mediterrània i al nord d'Àfrica pels croats a l'Edat Mitjana i portada a Amèrica pels portuguesos.
La llimona posseeix un alt contingut en vitamina C (501,6 mg/l) i àcid cítric (49,88 mg/l).
Llimoner
El mandariner (Citrus reticulata o Citrus nobilis) és un arbre conreat pel seu fruit, la mandarina. Pertany a la família dels cítrics o Rutàcies. És més resistent al fred que el llimoner, però els fruits són igual de sensibles. Vigor de l'arbre bastant reduït.
Mandariner
El taronger (Citrus sinensis) és l'arbre de la taronja. Altres noms populars pels quals es coneix són grill (part del fruit), taronger dolç, taronger ver, taronges, taronja (fruit), taronja dolça (fruit). Pertany al gènere Citrus, que forma part de la família de les rutàcies.
Taronger
Taronger agre o bord (Citrus aurantium subsp. amara) també considerat sovint com a híbrid (Citrus x aurantium), és un arbre conreat pels seus fruits, fulles o flors també com ornamental o per empeltar-hi altres cítrics. Citrus, prové del grec, i significa llimona; aurantium, del llatí, significa daurat en referència al color de seus fruits. Tant el taronger dolç com l'agre o amargant pertanyen a la família de les Rutàcies.
Taronger agre
Taronger destacat pel seu color vermell de la carn i originàri de la china. Les flors sòn
molt aromàtiques.
Taronger Sanguinelli
És un arbre petit en forma d'arbust. Produeix abundant fruita a estats juvenils.
Gran aportació de vitamina C.
Limakuat
(Citrus maxima o Citrus grandis) és un cítric provinent de l'Àsia Sud-orienta. La polpa pot ser d'un color verd translúcid semblant al de la llimona comuna, o també de color rosat.
Pomelo
 
 
 
 
CONTACTE

Email: info@jardineriajaume.net

Telf:972 29 13 97 - 609 37 29 40
JARDINERIA JAUME

A26 - Sortida 79

Sant Joan les Fonts